Ik heb jou iets te vertellen!

(Een deel van) de jongeren van KANS! worden verwacht op 11 oktober 2023 in de Interactie Academie te Antwerpen, waar ze zullen worden geïnterviewd over de impact op de scheiding van hun ouders op hun leven.

Wil je er graag bijzijn? Zie onderstaande link met meer informatie! 🤩

Ps: voor de erkende bemiddelaars onder ons telt dit mee voor de erkende vormingsuren 💪🏻

https://opleidingen.interactie-academie.be/cursussjabloon-met-accreditering-2/workshop-ik-heb-jou-iets-te-vertellen?fbclid=IwAR1Yr8ELCWyI0VdTmrEI210Qrk78umbgEIaQNG-A2fpNqjibIoapLEahIxA

KANS! geeft inspiratie 🙏🏻

KANS! werd gecontacteerd door schrijfster Marijke Umans in kader van haar nieuwe boek “EHBO ouders uit elkaar”. Dit boek is speciaal ontworpen voor kinderen en jongeren en geeft op alfabetische volgorde voorbeelden en informatie op maat van kinderen en jongeren over scheidingen. Onze ervaringsdeskundigen van KANS! hebben zelf ook bijgedragen aan dit boek door hun ervaringen met Marijke te delen.

Ben je ook benieuwd naar dit boek? Het boek is vanaf 8 november 2023 verkrijgbaar!

https://www.marijkeumans.be/

KANS! wordt op de kaart gezet

De voorbije maanden konden jullie van KANS! geregeld posts zien verschijnen op sociale media. Hier geven we kort een terugblik met foto’s van de voorbije activiteiten.

Louise en Lauren ontwierpen een spel om te spelen wanneer er een workshop gegeven wordt. Zo werd KANS! uitgenodigd bij de Karel de Grote-hogeschool en de Vives Hogeschool in Kortrijk om een gastcollege te geven. Omdat we een indruk wouden nalaten bij de studenten alsook de optie om buddy te worden wouden aanreiken, speelden we het spel om helemaal in het verhaal te komen en een dialoog te verkrijgen. Op het einde van de workshops werd er feedback gevraagd waardoor we onze workshops nog beter kunnen maken voor een toekomstig publiek! Lezen jullie hieronder mee de positieve reacties?

Verder konden jullie Louise spotten in het Nieuwsblad waarbij ze een getuigenis doet over de scheiding van haar ouders. Dit in kader van het boek dat Vanessa Maes net uitbracht. Door dit artikel werden we gecontacteerd door jongerenzender MNM om mee te praten over de scheiding bij generation M met Dorianne Aussems.

Het waren prachtige ervaringen en we zijn heel dankbaar voor deze kansen om KANS! op de kaart te zetten. Achter de schermen zijn we de vzw aan het uitbouwen en staan we in contact met Villa Pinedo Nederland.

Boekvoorstelling ‘De helft van mij’

KANS! werd uitgenodigd op de boekvoorstelling van het boek van Vanessa Maes ‘De helft van mij’. Zeker de moeite om te bekijken (meer geschikt voor de ouders)! https://www.vanessamaes.be/de-helft-van-mij-zelfzeker-opvoeden-na-een-conflictscheiding . Wij zijn fan van het boek, en van Vanessa Maes natuurlijk! 😎

Pssst. Herken jij onze leden op onderstaande foto’s? 🤩

Studiedag Dossier spreekrecht: “Het kind weegt te licht.”

KANS! mee in het panelgesprek op de Studiedag Dossier spreekrecht: “Het kind weegt te licht.”Die mening delen wij met KANS! én we zijn ervan overtuigd dat de stem van kinderen ertoe doet en meer gehoord moet worden. Yorn verwoordde het mooi: “Ik ben geen dossier maar een kind in de zaak”.

Wie goed kijkt, ziet op onderstaande foto een van onze familiaal bemiddelaars Mia Claes. Wil je meer over haar weten? Neem dan zeker een kijkje bij ‘medewerkers‘!

Ben je geprikkeld om hierover meer te weten? Bezoek dan zeker de volgende link, of stuur ons een berichtje!

Kijktip: van moeder naar vader

Een interessant televisieprogramma bij onze Noorderburen: ‘van moeder naar vader’. Tatum Dagelet gaat op pad met kinderen van gescheiden ouders. Ze rijdt een kind van de ene ouder naar de andere, en praat met ze over hoe het is als je ouders gescheiden zijn.

Pssst.. voor de kerstfans zijn er ook enkele kerstspecials ingeblikt!

Het programma is te vinden via deze link: https://www.npostart.nl/van-vader-naar-moeder/VPWON_1298270

En last but not least: onze beste wensen voor 2022! Bekijk zeker onze nieuwjaarsbrief eens op Instagram of Facebook!

Kijktip: “Van moeder naar vader”