Over

Kinderen Adviseren Na Scheiding is een organisatie/vzw die zich inzet voor kinderen van gescheiden ouders. Wij zijn er voor alle kinderen en jongeren met gescheiden ouders. Wij denken met hen mee en geven ze tips. Wij leren hen (over)leven met gescheiden ouders.

We zijn van mening dat het belangrijk is dat kinderen zo weinig mogelijk negatieve gevolgen van een scheiding ervaren. Daarbij is het noodzakelijk om kinderen en jongeren een stem te geven in de scheiding van hun ouders. Via KANS! kunnen kinderen met gescheiden ouders herkenning, erkenning, hoop en perspectief krijgen. Kortom kinderen met gescheiden ouders moeten gewoon kind kunnen zijn.

KANS! bestaat uit een aantal ervaringsdeskundige jongeren en medewerkers die allerlei acties op poten zetten rond het thema. Zo werkten we reeds samen met het Kinderrechtencommissariaat, CAW, KAJ, KIES, studenten om de stem van kinderen meer zicht (hoor)baar te maken.

We zijn steeds op zoek naar jongeren die onze groep van ervaringsdeskundigen mee willen versterken. Mocht je iemand kennen of zelf interesse hebben, neem dan gerust contact op met ons.

Onze droom is om een online buddyproject op te richten in Vlaanderen voor kinderen en jongeren met gescheiden ouders. Onze inspiratiebron is Villa Pinedo in Nederland. (www.villapinedo.nl )


Aanbod

Interactieve workshops

Ervaringsdeskundigen & lotgenotengroep

Wil je meer informatie, vul het contactformulier in of contacteer ons via sociale media. Elke aanvraag is uniek en behandelen we ook zo (praktisch, inhoudelijk, financieel, …).


Leden van onze vzw

Voorzitter

Hallo! Mijn naam is Lauren en ik ben trotse voorzitter van KANS! Ik studeerde af als maatschappelijk werker. Na enkele jaren ervaring, mistte ik een specialisatie. Hierdoor ging ik bemiddeling studeren en kwam ik in contact met zeer gedreven bemiddelaars. Zo werd KANS! opgericht en droeg ik een steentje bij. In eerste instantie ben ik vooral ervaringsdeskundige jongere binnen KANS! aangezien ik ook gescheiden ouders heb. Dat ik nu andere kinderen van gescheiden ouders kan ondersteunen op dat hobbelige parcours dat een scheiding toch wel is, vind ik zeer fijn en waardevol.

Penningmeester

Ik ben Rik Michel, Accountant, gehuwd en vader van 2 fantastische dochters.

Als kind van gescheiden ouders ligt de problematiek van vechtscheidingen / scheiding en de rol van het kind hierin me zeer nauw aan het hart.

Vanuit mijn achtergrond wil ik graag een steentje bijdragen om dit onderwerp bespreekbaar te maken voor kinderen in dergelijke situaties. Met mijn vooral economische en financiële ervaring / kennis wil ik de structuur en de werking van KANS! verder ondersteunen.

Secretaris

Ik ben Sofie Gebruers, mens- en natuurliefhebber! Ik ben altijd al een sociaal beestje geweest en ben van daaruit aan mijn studie begonnen, namelijk graduaat Orthopedagogie. Na mijn studies ben ik op De Waaiburg (voorziening binnen BJB) terecht gekomen en daar werk ik nu nog steeds. Ik heb heel wat jaren met hart en ziel als contextbegeleider gewerkt. Vanaf januari 2022 ga ik aan de slag als beleidsmedewerker binnen de Waaiburg, een nieuwe uitdaging waar ik veel zin in heb! In tussentijd heb ik een opleiding Familiaal Bemiddeling gevolgd en dit oefen ik nu ook uit in een praktijk. Daarnaast ben ik voorzitter binnen het Cliëntoverleg en net gestart in de opleiding “Contextgerichte zorg, systemisch counselor”. 

Ik ben zeer blij dat we KANS! hebben kunnen oprichten en hoop dat we heel wat kinderen en jongeren kunnen bereiken!  Als laatste, maar zeker niet onbelangrijk, ik ben mama van 3 kinderen en hou van het gezellige maar soms ook drukke gezinsleven. Ik wandel en zing om mij te ontspannen!

Algemeen lid

Ik ben Mia Claes en al vele jaren bezig met bemiddeling in de brede zin en de laatste jaren vooral met bemiddeling in familiezaken. Sinds 2008 ben ik erkend bemiddelaar en heb ik ook een eigen praktijk www.polyfonie.be.

Daarnaast werk ik aan de hogeschool UCLL waar ik lesgeef in bemiddeling (postgraduaat bemiddeling- docent en coördinator), trainingen geef aan het werkveld rond conflicthantering en bemiddeling en onderzoek doe rond de stem van het kind in scheidings- en ouderschapsbemiddeling (expertisecel Resiliënt People). Ik ben ook senior opleider aan de Interactie-academie waar ik ook lange en korte opleidingen verzorg rond bemiddeling.


Andere leden

Nathalie Vanhoof

Toegetreden lid

Charlotte Vanacker

Ervarings- deskundige

Caitlyn Crew

Ervarings- deskundige


Laten we samen wat opbouwen