PERSBERICHT: verwelkoming ambassadeur OSKI & samenwerking CAW De Kempen

Zanger, rapper en producer OSKI zet zich in als ambassadeur van KANS!: “Mijn ouders scheidden toen ik 8 was en ook al is de scheiding goed verlopen, het heeft wel een impact op je leven.”

Zanger, rapper en producer OSKI zet zijn schouders onder KANS! (Kinderen Adviseren Na Scheiding), een vzw die kinderen van gescheiden ouders koppelt aan ervaringsdeskundige jongeren waar ze bij terecht kunnen. “Het thema scheiding ligt me nauw aan het hart,” vertelt OSKI, de 19-jarige zoon van Tine Embrechts. “Mijn ouders scheidden toen ik 8 was en ook al is de scheiding goed verlopen, het heeft wel een impact op je leven. Ik vind het belangrijk dat kinderen hun ervaringen kunnen delen met andere kinderen. Uit eigen ervaring weet ik dat spreken met buitenstaanders over wat er thuis gebeurt niet zo evident is.”

OSKI is niet de enige die al op jonge leeftijd te maken krijgt met een scheiding. 1 op 3 kinderen in Vlaanderen leeft met gescheiden ouders. Alleen al in 2022 waren er 10.523 echtscheidingen in het Vlaamse Gewest. Ex-partners kunnen rekenen op heel wat professioneel aanbod om deze moeilijke periode door te komen. Voor kinderen was dat aanbod nog beperkt. Dankzij KANS! krijgen nu ook de kinderen een prominente plaats in dit verhaal.

“Ik vind dit project erg waardevol en hoop een belangrijke schakel te kunnen zijn tussen de
jongeren en KANS!” vult OSKI aan. “Ik voel me vereerd dat ik iets kan betekenen en een
aanspreekpunt kan zijn voor anderen.”

Online buddyprogramma in de maak

Geïnspireerd door de Nederlandse organisatie Villa Pinedo, geeft KANS! kinderen met gescheiden ouders herkenning, erkenning, hoop en perspectief. Zo kunnen kinderen met gescheiden ouders weer gewoon kind zijn. Samen met CAW De Kempen ontwikkelt de organisatie een online buddyprogramma. Jongeren van 10 tot 23 jaar (Bobby’s) worden hierin gekoppeld aan jongvolwassen en getrainde ervaringsdeskundigen van 18 tot 26 jaar (Buddy’s). Zo hebben ze een betrouwbare steunfiguur om op terug te vallen.

KANS! en CAW De Kempen: 1 + 1 = 3

Als een van de 11 Centra voor Algemeen Welzijnswerk, staat CAW De Kempen klaar voor alle mensen in het arrondissement Turnhout. Iedereen met vragen rond welzijn kan terecht bij de organisatie. Specifiek rond scheiding, biedt CAW De Kempen al langer een uitgebreid ondersteuningsaanbod aan waar gezinnen gebruik van kunnen maken. Zo kan je bij CAW De Kempen onder meer terecht voor psychosociale begeleiding, bemiddeling, ouderschapsbegeleiding en het faciliteren van constructieve communicatie tussen ex-partners.

“Dankzij de samenwerking met KANS! kunnen we de expertise die we in huis hebben nog beter benutten en trekken we de kaart voor kinderen”, zegt Jan Bal, algemeen directeur van CAW De Kempen.

Over OSKI

Rijzende ster OSKI maakt zich klaar voor een geweldige toekomst. De 19-jarige artiest bracht in 2019 zijn eerste single uit en is sindsdien geëvolueerd van een jonge knul met dromen naar een volwassen pop-rap artiest met een heldere visie.

Over KANS!

Kinderen Adviseren Na Scheiding is een organisatie/vzw die bestaat uit ervaringsdeskundige jongeren en medewerkers en zich inzet voor kinderen van gescheiden ouders. De organisatie biedt een plaats waar kinderen en jongeren alles wat met de scheiding van hun ouders te maken heeft, kunnen delen met elkaar.

Over CAW De Kempen

CAW De Kempen is een van de 11 Centra voor Algemeen Welzijnswerk in Vlaanderen en Brussel en is er voor iedereen in een kwetsbaar moment. De organisatie biedt psychosociale hulpverlening aan burgers met specifieke aandacht voor welzijnsproblemen op vlak van wonen, relaties en persoonlijke en psychologische
problemen, problemen ten gevolge van armoede en schulden. CAW richt zich ook naar jongeren die met al hun vragen en problemen terecht kunnen in het JAC, een aanbod van het CAW.

Neem voor meer informatie contact op met:

Contactinfo CAW
Nathalie Vanhoof
gsm: 0491 / 711 117
e-mail: nathalie.vanhoof@cawdekempen.be

Contactinfo KANS!
e-mail: kinderenadviserennascheiding@outlook.com
website: via het contactformulier

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *